İletişim İçin:
0 284 212 59 29
İletişim İçin:
0 284 212 59 29
EBKADER

Blog

BAŞKANIMIZ ERDİNÇ BALIKÇI, EDİRNE’YE ‘DEĞİŞİM’ İLE NEFES ALDIRACAK

EDİRNE’YE POZİTİF İVME KAZANDIRACAK ADAY ADAYI BALIKÇI ÇOK İDDİALI:

“ ‘Gücüyle Tarihiyle Birlikte Edirne’ diyerek çıktığımız bu yolda hedefimiz güçlü ve refah içinde bir Edirne.  Değişim neticesinde el ele vererek hayata geçireceğimiz her bir proje ile geleceğimizi şekillendireceğiz.”

Türkiye’deki yerel yönetimlerin belirlenmesi için 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere geri sayım devam ederken ecdadın yadigârı olan Edirne’de de heyecanlı bekleyiş sürüyor. Edirne Belediye Başkanlığı aday adayları arasında geliştirdiği projelerle öne çıkan iş insanı, Edirne Bölgesel Kalkınma Derneği (EBKADER) Başkanı ve makine mühendisi Erdinç Balıkçı,“ ‘Gücüyle Tarihiyle Birlikte Edirne’ diyerek çıktığımız bu yolda hedefimiz güçlü ve refah içinde bir Edirne. Değişim neticesinde el ele vererek hayata geçireceğimiz her bir proje ile geleceğimizi şekillendireceğiz.” dedi.

Edirne Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adayı olan Balıkçı, “Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapmış, tarihinde üç defa dünyanın en önemli şehirlerinden biri konumuna gelmiş ve ülkemizin en önemli sınır kapısı serhat şehrimiz Edirne’miz her hizmetin en iyisini, en güzelini hak ediyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve partimizin takdiriyle bu göreve layık olup hemşehrilerimizin desteği ile göreve başladığımızda Edirne’yi hak ettiği hizmete kavuşturacağız. Edirne AK Parti’nin gönül belediyeciliği ile tanışacak. Değişim ile ilimizi iyi noktalara getireceğimize yürekten inanıyorum.” diye konuştu.

“Susuzluk ve çeşmelerden akan çamurlu su Edirne’ye hiç yakışmıyor”

“Edirne’mizin sorunlarını ve ihtiyaçlarını biliyoruz. İlimizin ihtiyacı olan tüm projeleri bilgi ve birikimimiz doğrultusunda tek tek çalıştık.” diyen Balıkçı, “Hayatımızın olmazsa olmazı suyumuzu kesintisiz ve temiz şekilde vatandaşımıza ulaştırmak Belediyecilik anlayışımızın olmazsa olmazı. Susuzluk ve çeşmelerden çamurlu suyun akması Edirne’ye hiç yakışmıyor. Bunu Edirneli vatandaşımıza hak gören anlayıştan, değişim ile hak ettiği hizmeti alacak Edirne için geri sayım başladı.” dedi.

Göreve seçilmesi halinde şehirdeki su, elektrik, doğalgaz ve fiber optik gibi tüm altyapı hatlarını toprak altına alacaklarını belirten Balıkçı, Edirne’nin de son günlerde karşı karşıya kaldığı su sorununun çözülmesi için özellikle yapılacak altyapı çalışmasına dikkat çekti.

Edirne’ye şehir içi raylı sistem yatırımı gelecek

Edirne’nin temel sıkıntılarından olan trafik sorununun çözümü için yeni toplu taşıma hatları ve bisiklet yolları ile araç kullanımının azaltılmasını teşvik etmeyi amaçladıklarını belirten Erdinç Balıkçı, şehir içi raylı sistem yatırımlarının öneminin de altını çizdi. Balıkçı, göreve geldiklerinde söz konusu yatırım için kolları sıvayacaklarını kaydederek, şehrin ihtiyaçları arasında yer alan katlı otopark sistemi için de çalışmaları olduğunu belirtti.

Sürdürülebilir turizm, Edirne’ye katma değer olacak

“Edirne’yi daha iyi tanıtmanın yolu yeni bir turizm tanıtım stratejisi ve eylem planıyla mümkündür.” diyen Balıkçı, Edirne’nin turizm alanında daha ileri adımlar atması için hayata geçireceği bazı projeleri şöyle sıraladı:

“Sürdürülebilir turizmi sağlamak amacıyla; pansiyon ve ev tipi restoranları destekleyecek, yerel gastronomiye uygun küçük gıda işletmeleri açmalarına katkı sağlayacağız. Nakliyecileri ve kamyoncuları şehrimizde konaklamaya teşvik ederek kenti sadece turistik bir mekân olmaktan çıkaracak, aynı zamanda ekonomik olarak da canlandıracak bir adım atacağız.”

Bu gelişmeyle eş güdümlü olarak yeni istihdam olanaklarının ortaya çıkacağının altını çizen Balıkçı, “Edirne’miz ayrıca konumu sebebiyle kritik bir noktada. Edirne’miz Çorlu Havalimanı ve İstanbul Atatürk Havalimanı’na yakınlığı ile dünyanın dört bir yanına aynı gün ürün gönderebilme imkânına sahip. Edirne’de üretilecek yüksek katma değerli ürünlerin doğrudan kargo seferleri ile bozulmadan ihracat noktalarına hızla ulaşabilmesini sağlayacağız.” dedi.

Temiz Enerji Projesi ile Edirne Daha Yaşanılır Hale Gelecek

Balıkçı, Edirne’nin en fazla turist çeken iller arasında olduğu bilgisinden hareketle il sınırları içerisinde yer alacak bir havalimanının yatırım programına dahil edilebilmesi için de gerekli tüm talep girişimlerinin yerel yönetim bazında yerine getirileceğini kaydetti.

Şehrin çehresini de değiştirecek projeleri olduğunu da ifade eden Balıkçı şöyle konuştu:

“Edirne’yi daha yeşil bir şehir yapmayı istiyoruz. Yeni yeşil alanlar oluşturularak, şehirdeki toplam yeşil alan miktarını ikiye katlayacağız. Yeni yürüyüş ile bisiklet yolları inşa edecek ve sürdürülebilir bir hayat tarzını destekleyecek yatırımlar yapacağız.”

Balıkçı, sürdürülebilir ve temiz enerjinin önemine de dikkat çekerek, “Edirne’de ‘Temiz Enerji Projesi’ ile evsel atıklar yakılmayacak, gazlaştırılacak. Elde edilecek sentetik gazın (Singaz) doğal gazdan daha temiz olduğu dikkate alındığında sıfır emisyonlu çevreyi kirletmeyen temiz enerji yatırımı Edirne’ye kazandırılmış olacak. Ayrıca nehirlerimizin ıslahı ile yenilenebilir enerji üretimini tekrar gündeme getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

“ ‘Sağlık Kenti Edirne’ Projesi ile Edirne’ye sağlık turizmi kazandıracağız”

Gastronominin de turizm alanında Edirne’ye pozitif katkı sağlayacağının altının çizen Balıkçı, ‘Edirne Mutfağı Araştırma Merkezi’ kurulması ve Edirne’nin şeflerinin birer tanıtım elçisi olmalarından hareketle, şeflerin desteklenmesi ve isimlerinin dünya çapında duyurulması için Belediye olarak her türlü desteği sağlayacaklarını vurguladı.

“Özellikle Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen turistlerin alışveriş rotası olarak kullandıkları şehrimizin belediye ve özel sektör iş birliğiyle geliştirilecek “ ‘Sağlık Kenti Edirne Projesi’, ile Edirne’ye sağlık turizmi kazandıracağız. Edirne’mizi zenginleştirmek ve geliştirmek için çıktığımız bu yolda, ilimizi bir sağlık kenti haline getirebilmek için çalışacağız.” diyen Balıkçı, Edirne Bilişim Teknokent yatırımının da şehre kazandırılmasını amaçladıklarını belirtti.

Balıkçı, “Yatırım ile beyin göçünün durdurulması ve hatta gidenleri geri döndürecek kadar cazip bir yapının hayata geçirilmesini sağlayacağız. Gençlerimize kariyer planlamaları yapmalarını sağlayacak ve istihdam kapısı olacak meslek yüksekokullarında ilgili bölümlerin desteklenmesini Belediyemiz eliyle gerçekleştireceğiz. Ayrıca bölgedeki AR-GE çalışmalarının artırılmasıyla yenilikçilik ve girişimcilik altyapısının geliştirilmesini sağlayacağız.” dedi.

Geleneksel Spor Kenti: Edirne

Edirne’nin gerek güreş gerek geleneksel ata spor alanlarındaki önemini vurgulayan Balıkçı şu ifadeleri kullandı:

“Kentte sadece güreş sporunun hâkim olması değil, etnokültür artırılarak okçuluk ve atıcılık gibi geleneksel sporların da kente kazandırılması amaçlıyoruz. Edirne’ye özgü olan güreş sporunun daha bilinir ve akıllarda kalıcı hale gelebilmesi için Belediyenin yeni sporcuları Türk sporuna kazandırmasını sağlayacak bir spor merkezi kurulması hedeflerimiz arasında. Ayrıca her sene haziran ayı sonu ile temmuz ayı başında Edirne’de düzenlenen Tarihi Kırkpınar Müsabakaları’nın gün sayısının artırılarak kente gelen yerli ve yabancı turist sayısında da eş güdümlü olarak artış sağlamasını amaçlıyoruz.”

Balıkçı ayrıca mevcut hamamların tarihi dokusu bozulmadan yapılacak restorasyon çalışmalarıyla da hem hizmet hem de ‘estetik açıdan bütünlük’ sağlanmasının hedeflendiği kaydetti. Balıkçı, Edirne’ye kimlik kazandıran çarşılar için tek bir yönetim sistemi de geliştireceklerini ifade ederek, çarşıları dokusuna zarar vermeden daha fazla turist çekebilecek cazibe noktaları haline getireceklerini belirtti.

Edirneliler, eksiksiz ve kusursuz hizmet ile tanışacak

“Kıymetli Edirneliler, eksiksiz ve kusursuz hizmet ile tanışacak” diyen Balıkçı, sözlerini şöyle tamamladı:

“Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılında Edirne’mize hizmet edebilecek olmak benim için ayrıca bir gurur kaynağı. Çağdaş Edirne’mize hizmet etmeye başlayacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum. Her köşesi buram buram tarih kokan, kadim mirasımızın sahibi ilimiz artık  hak ettiği değeri görecek… Durmak yok, yorulmak yok. Edirne’mizi el birliği ile kalkındıracağız.”

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir